Kraan zakt weg bij spoorwerkzaamheden Paterswoldseweg

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Een kraan is zaterdagochtend weggezakt bij de spoorwerkzaamheden aan de Paterswoldseweg. Bij het ongeluk is niemand gewond geraakt.

Het ongeluk gebeurde zaterdagochtend vroeg. Door nog onduidelijke oorzaak zakte de boormachinekraan van het één op het andere moment weg. Bij de Paterswoldseweg wordt sinds de nacht van maandag op dinsdag hard gewerkt. Nadat maandagavond de laatste treinen waren gepasseerd werd het spoor opgebroken en de spoorwegovergang ontmanteld. Momenteel wordt het spoorbed een meter opgehoogd zodat zondag het nieuwe spoordek voor de toekomstige tunnel ingereden kan worden.

Volgens spoorbeheerder ProRail liggen de werkzaamheden op de Paterswoldseweg op dit moment op schema. Of de weggezakte kraan ook voor vertraging gaat zorgen is voorlopig onbekend, hoewel ProRail er vanuit gaat dat het spoordek zondag gewoon geplaatst kan gaan worden.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel: