Groningse kickboxer krijgt zes maanden cel voor mishandelen vriendin

nieuws
Foto: Pharaoh_EZYPT via Pixabay (CC0)

De rechtbank in Alkmaar heeft Tobias L. uit Groningen veroordeeld tot zes maanden cel (waarvan vier maanden voorwaardelijk). De 49-jarige voormalige kickbokser en sportschoolhouder uit Groningen krijgt de straf omdat hij zijn toenmalige vriendin ernstig heeft mishandeld tijdens een vakantie op Texel.

Volgens het Noord-Hollands Dagblad was L. in juni op vakantie op Texel met zijn vriendin en haar dochtertje. Die middag werd L. al erg boos als zijn vriendin hem het verkeerde broodje brengt. Tijdens het avondeten ging L. opnieuw door het lint toen het dochtertje weigerde plaats voor hem te maken in het restaurant. Als het dochtertje L. geen knuffel wil geven voor het slapen gaan, probeert de moeder haar dochter te beschermen.

Vervolgens liet L. de moeder alle hoeken van de kamer zien. Bij de aanval liep de vrouw ‘gecompliceerde jukbeenbreuken’ op. Ook had ze een diepe snee onder haar linkeroog. De vrouw heeft uiteindelijk meerdere ingewikkelde operaties nodig gehad om te kunnen herstellen. Daarom moet L. ook een schadevergoeding van 2800 euro betalen aan het slachtoffer.