Fietstocht van Groningen naar Helsinki levert 29.000 euro op voor UMCG Hartfonds

nieuws
Foto: Heart to Handle

Zes bestuursleden van stichting Heart to Handle haalden met hun fietstocht van Groningen naar Helsinki meer dan 29.000 euro op voor het UMCG Hartfonds.

Afgelopen zondag werd het actie-jaar van Heart to Handle afgesloten met de officiële chequeoverhandiging aan Prof. Dr. Pim van der Harst in het UMCG.  Zijn Early Synergy onderzoek richt zich op het opzetten van een landelijke  screening om mogelijke hartinfarcten preventief te detecteren. Dankzij de bijdrage van Heart to Handle kan hij een extra screening toevoegen aan zijn onderzoek, namelijk het controleren op signaalstoffen in het bloed die kunnen helpen bij het bepalen hoeveel risico iemand loopt op bijvoorbeeld een hartinfarct.

Volgend jaar zomer fietst een nieuwe groep studenten voor Heart to Handle van Delft naar Sofia.

Heart to Handle UMCG finish
Foto: Het studententeam bij de finish in Finland (Heart to Handle)