DwangarbeidNee Groningen stopt ermee

nieuws
Foto: OOG TV

Het actieplatform voor bijstandsgerechtigden DANG (DwangArbeidNee Groningen) houdt op te bestaan. Volgens de de actiegroep is het op dit moment te moeilijk om ‘strijdbaar, inspirerend en zichtbaar verzet te bieden’. 

De organisatie die opkomt voor bijstandsgerechtigden en ‘baanlozen’ bedankt op de website van DoorBraak “oud-leden, baanlozen die bij ons aanklopten én sympathisanten voor hun inzet, motivatie, moed, strijdlust en solidariteit”. Hoewel de Groningse afdeling zichzelf nu opheft, blijft ook de Groningse afdeling actief in het landelijke collectief om “te strijden voor hogere onvoorwaardelijke uitkeringen, de afschaffing van de Participatiewet en het repressieve bijstandsregime”.

Het collectief DANG werd in 2014 opgericht om te protesteren tegen de nieuwe participatiewet. In mei van dit jaar hield de DANG al op met de organisatie van inloopochtenden in het Vredesinformatiecentrum in de Folkingedwarsstraat in de Stad.