Afgesloten wegen en aangepaste buslijnen door 4Mijl

Bezoekers een deelnemers van de 4Mijl van Groningen kunnen aanstaande zondag reizen met een aantal aangepast lijnbussen die Qbuzz inzet tijdens het evenement. Dit omdat het evenement zorgt voor een aantal afgesloten straten die normaal door lijnbussen gebruikt worden.De straten waar de 4 Mijl langs gaat, zijn deels afgezet. De Vismarkt, de Herestraat, de Hereweg en de Verlengde Hereweg zijn te voet bereikbaar, maar deze straten oversteken kan niet. Alleen via een loopbrug op het Zuiderdiep en de onderdoorgang Herewegviaduct kunt u aan de andere kant van het parcours komen. Omlopen kan via Museumbrug, Westerhaven, Visserbrug en Zwanestraat. Verder zijn het Akerkhof, de Brugstraat, het Kleine der A en de Astraat (tussen de Stoeldraaierstraat en de Westerbinnensingel) afgesloten. De winkels hier zijn dicht.

De aangepaste buslijnen rijden onder andere niet via het centrum, het UMCG en de Oosterparkwijk. Reizigers naar het centrum van Groningen kunnen reizen via het Hoofdstation. Reizigers naar het UMCG kunnen met buslijn 2 die deze zondag tussen 12.00 en 18.00 uur extra rijdt van Zernike, Station Noord en UMCG naar Station Europapark.