Weer problemen met aanleg tunnel onder het spoor

nieuws
Foto: Gemeente Haren Impressie tunnel Haren

De aanleg van een spoortunnel bij het station van Haren heeft vertraging opgelopen. Dat meldt RTV Noord. Er zouden diverse problemen zijn geweest waaronder een defecte kiepwagen om het zand af te voeren.

Dat houdt in dat er dit weekeinde geen drie zogeheten spoordekken ingereden worden, maar slechts één. Dat gebeurt alleen onder de sporen op het traject Groningen – Assen. De tunnels onder de sporen naar Onnen en Waterhuizen komen later aan de beurt. Dat gebeurt in november of begin volgend jaar. De opleveringsdatum in mei zou niet in gevaar komen.

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met de aanleg van een tunnel. Eerder lukte het niet om een tunnel bij de Helperzoom in te rijden.

Door de aanleg van de tunnel in Haren rijden er tot en met zondag geen treinen tussen Groningen en Assen. Door andere werkzaamheden rijden er ook geen treinen naar Weener en Veendam.

 

Deel dit artikel:

  1. Jammer dat het vertraging oploopt. Het zal ook niet makkelijk zijn om een andere 10 x 8 of vergelijkbare zandauto te vinden, zijn natuurlijk vrij uniek en ontzettend schaars. Tunnels en Groningen (b)lijken geen passende combinatie te zijn, of gaat dit nu enkel op voor de aannemers?

  2. Bouwers zijn corrupte budjes.

    Zuipen, snuiven, in dure bolides rondrijden, grote bek hebben en lobbyen bij hun vriendjes in Den Haag; verder geen kwaliteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *