Meerdere gewonden bij kettingbotsing op A7

Bij een kettingbotsing op de A7 ter hoogte van Lettelbert zijn donderdag aan het einde van de middag meerdere mensen gewond geraakt. Dat meldt de incidentenwebsite 112groningen.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 17.30 uur. Door nog onbekende oorzaak botsten op de rijbaan van Drachten richting Groningen zeven auto’s op elkaar. Omdat het op de weg een behoorlijke chaos was van beschadigde auto’s werd de snelweg volledig afgesloten. Dit gaf hulpverleners ook de ruimte om aan het werk te kunnen. Behalve vier ambulances en verschillende politiewagens kwam ook de brandweer ter plaatse.

Uiteindelijk werden meerdere mensen met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Vanwege de wegafsluiting ontstond er een lange file. Ook in de richting van Drachten ontstond een file veroorzaakt door kijkers. Rond 19.30 uur waren alle beschadigde auto’s door bergingsbedrijven weggesleept en kon de snelweg weer open. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.