Studenten UMCG rennen met ‘patiënten’ in bed door Stad voor goed doel

nieuws

Aanstaande zaterdag rennen twee studententeams van het UMCG Transplantatiecentrum een ‘bedstrijd’ door straten van Groningen. Met de actie hopen zij geld op te halen voor een een uniek trainingsprogramma voor transplantatiepatiënten.

Twee teams van leverstudenten (het ‘leverteam voor de 4Mijl) van het UMCG Transplantatiecentrum, compleet met witte jassen en stethoscopen, gaan de bedden door de straten van de Groningse binnenstad duwen.  In de bedden komen ook twee ‘patiënten’ om het geheel nog meer in te kleuren. Het gaat hierbij natuurlijk niet zozeer om het wedstrijdelement, maar om publiciteit rondom het goede doel van de 4Mijl: het revalidatiecentrum voor getransplanteerden.

De ‘bedstrijd’ start zaterdag a.s. om 9.55 uur op de Grote Markt in Groningen en gaat via de Poelestraat naar het Hanzeplein. De finish is rond 10.15 uur bij de fontein in het UMCG.