Schip vaart Paddepoelsterbrug kapot

De Paddepoelsterbrug is woensdagmiddag rond twee uur aangevaren door een vrachtschip. Er zijn geen gewonden gevallen. Het brugdek steekt schuin omhoog , gedeeltelijk over het water. De brug is een zogenoemde draaibrug.

De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk. Het scheepvaartverkeer en wegverkeer zijn gestremd. Fietsers en voetgangers moeten voorlopig omlopen of -rijden. Volgens een opvarende stond het licht voor het schip op groen. Toen de brug opeens dicht ging was het schip al aan de doorvaart begonnen.

De Paddepoelsterbrug ligt over het Van Starkenborghkanaal. De brug loopt van het Zernike Science Park naar de Paddepoelsterweg, richting Winsum.

 

Wesley Bos van groningsnieuws.nl maakte onderstaand filmpje:

Deel dit artikel:

   1. Is een draaibrug.

    Op die enorme binnenschepen varen is een vak apart. Misschien tijd voor verhogen van de eisen. Zoveelste aanvaring.

  1. Klopt, en als er in de verte een 2e schip aan komt, laat de brugwachter hem gewoon nog een kwartier open staan…. Vaak genoeg mee gemaakt. Schepen hebben blijkbaar voorrang op ander verkeer…. zo niet dan toch. Dat zien we nu maar weer….

 1. Hopelijk is er een desbetreffend verantwoordelijke van de gemeente direkt wakker geschoten en in aktie gekomen, want de tientallen Pieterpadwandelaars die hier per dag aankomen moeten de komende maanden vlak voor het einde van een wellicht al lange etappe nog een paar kilometer verder (om)lopen. Hiervoor moet direkt een bord geplaatst worden in Wierumerschouw, op de Paddepoelsterweg, dat men het fietspad langs het Reitdiep moet nemen en dan de Dorkwerderbrug ( enz.). Vanuit de stad is er zeker ook wel een “beste” plek te bedenken voor een bord op de andersom-route. Respekt a.u.b. voor deze wandelaars.

 2. Boot vaart brug stuk, maar wie hebben er weer last van? Juist de voetgangers en fietsers. Maakt helemaal niet zo’n brug stuk varen. Na een dag kunnen de schepen er weer door, maar herbouw duurt weer een jaar of langer. vaar ze allemaal stuk. Veel handiger voor de scheepvaart. Goed bekeken jongens.

 3. Misschien een idee om nu deze brug helemaal te verwijderen en een doorgaande weg vanaf de Winsumerstraatweg met een volledig nieuwe brug aan te gaan leggen, welke naast de begraafplaats langs gaat lopen en op de westelijke ring een aansluiting gaat krijgen. Zoals het nu gaat is het zo langzamerhand eenzelfde karrespoor als de Friesestraatweg tussen Groningen en Zuidhorn aan het worden.

   1. Mensen als jij, tezamen met nog enkele anderen op dit forum willen een stad welke zoveel als mogelijk op Amsterdam en Almere gaat lijken, betonnen hoogbouw tumoren, weinig licht en meer en meer verdwijnende vergezichten, alles zoveel als mogelijk bebouwen met betonnen trollenhokken en het liefst met meer dan 200.000 inwoners, waar jullie je zin in hebben gekregen, maar waar deze stad met ongeveer 150.000 inwoners al vol is gebleken.Dan moet je ook de gevolgen willen dragen. Je kunt deze stad niet blijvend (willen) laten groeien, zonder dat je de mobiliteit en verkeer- en vervoersstromen aan gaat passen.
    Die weg zal er toch ooit gaan komen, dus waarom dan nu niet gelijk het probleem voor willen zijn? Gewoon een nieuwe dubbelbaans weg van Lauwersoog naar Groningen, vanaf de afslag Baflo naast het bestaande spoor leggen en het huidige karrespoor tussen Winsum en Groningen terug geven aan de cultivatuur, zoals je wel vaker ziet gebeuren.
    De Paddepoelsterbrug is en blijft een bottleneck na opwaardering van de vaarweg Delfzijl-Lemmer, gewoon resoluut er uit gaan halen.

   2. De omgekeerde wereld. Het complete eerste deel van het verhaal hierboven waarvan je (al of niet tegen beter weten in) denkt dat ik dat wil: JUIST niet.
    En ook niet nog meer asfalt, niet nog meer auto’s en niet nog meer vervuiling… waar jij dus wél voor pleit. Juist dan gaat het op Amsterdam of Almere lijken!
    Voor mij (en vele anderen denk ik) een tamelijk logisch verhaal, zonder hogere wiskunde. Maar niet voor iedereen blijkbaar.

 4. Dat haal ik anders niet uit jou bijdragen waar het om het minderen van het aantal studenten gaat. Met het minderen van studentenaantallen verdwijnt nut en noodzaak van het nog meer in beton gegoten hoogbouwtumoren v.v. kijkgaten willen bouwen. Ik wil ook niet nog meer asfalt, enkel wil ik het anders neer gaan leggen, aangepast aan deze tijd. Ik wil ook niet meer auto`s, maar ik wil een betere doorstroming om en door deze stad heen.Waar je dit redelijk eenvoudig en financieel verantwoordelijk uit kunt gaan voeren. Maar ook dat wil deze gemeente niet, die willen alles binnen haar stadsgrenzen zoveel als mogelijk afremmen, waardoor het lijkt alsof de stad dichtslibt, om als excuus te kunnen gaan gebruiken in de trant van: zie je wel. oplossingen uit Een karrespoor uit de middeleeuwen vervangen door een moderne variant en ook nog eens bij de bestaande bebouwing weg gaan halen, dat is mijn suggestie, niets meer, niets minder.

  Terug naar 175.000 – 180.000 inwoners in deze stad dat is de (enige) oplossing.

 5. Dus. Je begint opeens over meer of minder studenten. OK, dat we het maar even weten.
  Zeg je dat ik meer studenten wil? Alweer: INTEGENDEEL. Heb ik zelfs ook meerdere keren geschreven hier.
  Misschien in het vervolg toch maar eens goed kijken welke naam er onder een bijdrage staat… zomaar een tip. Anders wordt het wel heel verwarrend allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *