“Pepergasthuis behouden voor lage inkomens”

De gemeente moet alles uit de kast halen om het Pepergasthuis te behouden als wooncomplex voor mensen met lage inkomens. Dat vindt de raadsfractie van de PvdA.

De fractie vraagt de andere partijen in de raad om kleur te bekennen. “Als we niets doen, wordt Groningen steeds meer een stad voor mensen met geld,” zegt raadslid Maarten van der Laan.

Hij vindt dat ook mensen met midden en lage inkomens in de binnenstad en populaire randwijken moeten kunnen wonen. Het stadsbestuur is inmiddels in gesprek met de eigenaar van het gasthuis, woningcorporatie Lefier.

Deel dit artikel:

  1. Dat had de PvdA zich een jaar of 20 geleden onder eindverantwoording van Frank de Vries c.s. moeten gaan realiseren dat hun eigen beleid dit alles veroorzaakt heeft. Woonhuizen voor mensen met lage inkomens zijn verworden tot melkkoeien van huizenmelkers, de grotere private woonhuizen verworden tot studentenhuizen en hen welke het konden en kunnen betalen zijn veela; woonachtig aan de bekende singels.

    Nu niet gaan huilen PvdA

    Lang leve de student, bedankt PvdA!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *