Museum wil meer Groningers over de drempel

nieuws

De bezoekers van het Groninger Museum komen maar voor een vijfde deel uit Stad en Ommeland. Dat wil men veranderen. Er komt als eerste een familiedag voor Vinkhuizers.

Op zondag 21 oktober kunnen alle families uit Vinkhuizen gratis het Groninger Museum bezoeken op vertoon van de flyer (zie foto). Het Groninger Museum organiseert dan de allereerste familiedag. Men wil meer mensen uit Stad en Ommeland naar het Groninger Museum trekken. Nu is dat slechts 20% van de bezoekers. ‘Als Groninger Museum wil je dat dit er veel meer zijn. Wij zijn nu vooral een publiekstrekker voor mensen van buiten de stad Groningen, maar hopelijk weten meer en meer Stadjers ons ook te vinden. Dat is ons uitgangspunt en dus absoluut niet vanuit de gedachte om meer inkomsten te generen’, benadrukt organisator Geertje Smeding.

“Bij de keuze van de wijken is goed gekeken naar typen wijkbewoners en het besteedbaar inkomen. Wij zeggen altijd ‘ Het Groninger Museum is van ons allemaal. Dat betekent dat entreegeld geen drempel moet zijn voor Stadjers met een lager inkomen om te komen. En Stadjers die niet zoveel aan cultuur uitgeven en er nog niet veel van weten, die willen we juist laten zien wat er allemaal is en dat er best veel te beleven valt”, licht het Museum op de wijkwebsite van Vinkhuizen toe.