Gezond Verstand Haren verder met Stad en Ommeland

nieuws
Foto: gemeente Haren - haren.nl

De partij Gezond Verstand Haren (GVH) gaat verder met Stad en Ommeland. Dat is de fusiepartij van de Stadspartij en Algemeen Belang Ten Boer.

Geheel onverwacht is de fusie niet. Bij de oprichting van Stad en Ommeland werd al aangekondigd dat Gezond Verstand Haren zich waarschijnlijk bij deze partij zou aansluiten wanneer Haren bij de gemeente Groningen zou komen.

GVH was altijd een tegenstander van de fusie met Groningen. Stad en Ommeland gaat zich onder meer sterk maken voor het behoud van de eigen identiteit van de dorpen uit de gemeentes Haren en Ten Boer die bij de gemeente Groningen komen.

”We zijn het eigenlijk moreel verplicht aan Haren, Glimmen,Onnen en Noordlaren om de komende jaren scherp te kunnen controleren hoe de nieuwe gemeente met de dorpen omgaat”, aldus Meinard Wolters, fractievoorzitter van GVH. “Wij brengen de kennis van al wat leeft in Haren en de buitendorpen mee en willen er alles aan doen om onze voorzieningen, ondernemers en identiteit te behouden. Daarbij hebben we het gevoel dat Stad en Ommeland de enige partij is die echt interesse heeft in onze inwoners. Ze zijn net als GVH onafhankelijk en zoals u weet heeft Haren het niet echt moeten hebben van de gevestigde partijen in de laatste jaren”.

Deel dit artikel:

  1. Snap hem niet?

   Mensen die in de periferie van hun door ongewenste gemeente wonen, hebben een minder belangrijke stem wat betreft die gemeente?

   1. Voor de Noordlaarders verandert er niks. Die wilden zich altijd al met hun Hunebed bij Drenthe en Zuid Laren voegen. Niet voor Niks wilde men in Haren bij Tynaarlo. Die wens kwam voornamelijk uit Glimmen en Noordlaren. Gustaaf Biezenveld woont ook in Glimmen en niet in Haren. Als Groningen en Drenthe ooit worden samengevoegd tot een provincie geven we ze gewoon hun zin. Noordlaren en Glimmen naar Tynaarlo in ruil voor die kleffe aanplakwijk Eelderwolde.

 1. De kennis van Haren is niet veel waard, al die mensen met kennis bleven onvermoeid aan dood paard trekken.Een paard dat deze zelfverklaarde kundige mensen zelf hadden gedood nota bene.

  1. Als die figuren aan de Grote Markt over een aantal jaar met plannen voor het volbouwen van de Groene Buffer komen, lijkt me het belang en de kennis van Harenaars (of de Wijert-Noord ) belangrijker dan die van pak-em-beet de Oranjebuurt of de Hunze.

   Over verzet. Denk dat ze een te optimistische kijk op het democratisch gehalte van Nederland hadden. Aangezien geldt dat “zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten”, vind ik de mate van naïviteit bij Gezond Verstand een aanbeveling. Volk dat wel in democratie geloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *