Gezond Verstand Haren verder met Stad en Ommeland

nieuws
Foto: gemeente Haren - haren.nl

De partij Gezond Verstand Haren (GVH) gaat verder met Stad en Ommeland. Dat is de fusiepartij van de Stadspartij en Algemeen Belang Ten Boer.

Geheel onverwacht is de fusie niet. Bij de oprichting van Stad en Ommeland werd al aangekondigd dat Gezond Verstand Haren zich waarschijnlijk bij deze partij zou aansluiten wanneer Haren bij de gemeente Groningen zou komen.

GVH was altijd een tegenstander van de fusie met Groningen. Stad en Ommeland gaat zich onder meer sterk maken voor het behoud van de eigen identiteit van de dorpen uit de gemeentes Haren en Ten Boer die bij de gemeente Groningen komen.

”We zijn het eigenlijk moreel verplicht aan Haren, Glimmen,Onnen en Noordlaren om de komende jaren scherp te kunnen controleren hoe de nieuwe gemeente met de dorpen omgaat”, aldus Meinard Wolters, fractievoorzitter van GVH. “Wij brengen de kennis van al wat leeft in Haren en de buitendorpen mee en willen er alles aan doen om onze voorzieningen, ondernemers en identiteit te behouden. Daarbij hebben we het gevoel dat Stad en Ommeland de enige partij is die echt interesse heeft in onze inwoners. Ze zijn net als GVH onafhankelijk en zoals u weet heeft Haren het niet echt moeten hebben van de gevestigde partijen in de laatste jaren”.