Demolition Day aan de Achterweg

nieuws

Tijdens Demolition Day op zaterdag 22 september stelt sloopaannemer Dusseldorp delen van het werkterrein bij het PostNL-gebouw bij het station open voor publiek. Men kan dan een kijkje nemen op het terrein en van dichtbij zien hoe de het gebouw stukje bij beetje gesloopt wordt.

In opdracht van de Gemeente Groningen sloopt Dusseldorp het voormalige Post NL gebouw. Een bijzonder project omdat hier de hoogbouw met een hoogte van 35 meter zich vrijwel direct aan het spoor bevindt. Dusseldorp heeft ervoor gekozen de hoogbouw gecontroleerd te slopen met de Japanse sloopmethode: De hoogbouw wordt rondom volledig voorzien van steigers en vervolgens worden er twee midi kranen op het gebouw gezet die verdieping voor verdieping naar beneden slopen. De bestaande liftschacht zal gaan fungeren als stortkoker om het vrijkomende puin naar beneden te transporteren.

Op de plek van het PostNL-gebouw komt straks een busonderdoorgang. Via deze busonderdoorgang kunnen bussen rijden naar het nieuwe busstation aan de achterzijde van het station. Bovenop de busonderdoorgang komt een soort deksel met een groen parkje. Naast het PostNL-gebouw worden er nog meer gebouwen aan de zuidzijde van het station gesloopt. Meer info via deze link.