“Wethouder moet mond houden over kamertekort”

nieuws

Wethouder Roeland van der Schaaf moet zijn mond houden over het kamertekort. Dat zegt fractievoorzitter Amrut Sijbolts van de partij Stad en Ommeland.

Van der Schaaf zei in interviews dat hij het tekort aan kamers voor studenten beu was, en ook dacht aan “Campusachtige” oplossingen. Sijbolts vindt dit goedkope verkiezingsretoriek. Al negen jaar geleden wilde zijn toenmalige Stadspartij een Campus op het Suikerunie terrein, vanwege de toename van het aantal studenten. Die plannen werden in de raad en daarbuiten belachelijk gemaakt.

De campus staat nog steeds op het verkiezingsprogramma van Stad en Ommeland, en het is een beter alternatief dan tentenkampen of containerwoningen. Volgens Sijbolts liggen de oorzaken mede bij een gebrek aan visie. De student is het slachtoffer, en er moet nu echt iets gebeuren, zoals een mooie campus op Zernike of elders.