“Wethouder moet mond houden over kamertekort”

nieuws

Wethouder Roeland van der Schaaf moet zijn mond houden over het kamertekort. Dat zegt fractievoorzitter Amrut Sijbolts van de partij Stad en Ommeland.

Van der Schaaf zei in interviews dat hij het tekort aan kamers voor studenten beu was, en ook dacht aan “Campusachtige” oplossingen. Sijbolts vindt dit goedkope verkiezingsretoriek. Al negen jaar geleden wilde zijn toenmalige Stadspartij een Campus op het Suikerunie terrein, vanwege de toename van het aantal studenten. Die plannen werden in de raad en daarbuiten belachelijk gemaakt.

De campus staat nog steeds op het verkiezingsprogramma van Stad en Ommeland, en het is een beter alternatief dan tentenkampen of containerwoningen. Volgens Sijbolts liggen de oorzaken mede bij een gebrek aan visie. De student is het slachtoffer, en er moet nu echt iets gebeuren, zoals een mooie campus op Zernike of elders.

Deel dit artikel:

 1. Sijbolts heeft wederom groot gelijk.

  Weet niet wiens belangen Van der Schaaf vertegenwoordigt, maar in ieder geval die niet van de stad-Groninger.

  Eng mannetje.

 2. Krokodillentranen. Zodra het woord ‘buitenlander’ klinkt, staat de PvdA met een zak geld klaar om het kamerprobleem in 1 keer op te lossen. Alleen voor de buitenlandse studenten natuurlijk. De Nederlandse studenten moesten wijken voor een tram en forum en lachtten Prummel destijds hard uit. En nu zijn er plots wel oplossingen na 10 jaar aanklooien?

  De SP is ook tegen een campus, pluche in ruil voor een forum, tram en wat grijpstuivers. En daarmee is hun populaire rubriek “huisjesmelker van het jaar” weer gered voor een nieuw seizoen. Kunnen ze weer janken en wijzen in plaats van oplossen. Tot op heden stemden de huisjesmelkers altijd SP, PvdA, GroenLinks en D66, wisten ze zeker dat ze nog jaren mooie huren konden vangen.

  Je zal gek zijn als je nog op deze partijen stemt en geen kamer kan vinden, of een studentenhuis als buren krijgt. Gewoon een maximum stellen, max 100 studenten. De rest zoeken maar een andere stad om te studeren. Zo simpel is het. Maar om tijd te rekken gaan ze zich weer excuseren en vingerwijzen naar landelijke of wellicht Europese regels….

 3. Marcus zou eens aan fact checking moeten gaan doen voor hij weer iets gaat posten. Hij gaat de laatste weken wel erg vaak op z`n bek door onzin te posten en dat ook nog tegen beter weten in blijft verdedigen.

 4. Hoewel Sijbolts wel ergens een punt heeft met zijn verhaal vind ik de formulering nogal ongelukkig. Natuurlijk hoeft een wethouder niet z’n mond te houden en al helemaal niet op commando van iemand van een partijtje die onder zijn leiding na de marge van de lokale politiek is afgezakt. Tja nu er verkiezingen op komst zijn weer lekker stoer doen!

  1. Naar ik aan mag nemen doel jij op je woorden: “lekker stoer doen” op de uitspraken van Van der Schaaf? Die man moet zich inderdaad doodschamen voor dit soort uitspraken, waar hij als wethouder in samenspraak met zijn collega wethouders, jaren geleden al een studentenstop in had moeten lasten. Immers regeren is vooruit zien, maar dat is ook aan het huidige college niet besteed.
   Dat de voormalige Stadspartij nu omgedoopt in Stad en Ommeland na de verkiezingen misschien nog een enkele zetel over gaat houden, als dat al gaat lukken, heeft deze partij vanzelfsprekend aan zichzelf te wijten. Heb recent nog iemand van de oude garde van de voormalige Stadspartij partij gevraagd of Sijbolts nog wel deel uitmaakt van de nieuwe partij, had al maanden niets meer van hem gezien of gehoord, werd door deze persoon wel bevestigd dat Sijbolts er nog altijd zit, iets wat door dit item, wordt bevestigd.

   1. De partij Stad en Ommeland had beter de oude garde van de stadspartij kunnen aantrekken dan de huidige. Moest toch een nieuwe naam komen en de stadspartij zal weinig stemmen trekken. Terwijl er zoveel kansen zijn om zich te onderscheiden en weer wat te betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *