Voetbalvereniging PKC’83 in de problemen door speelverbod natuurgras

Voetbalvereniging PKC’83 zit in de sportieve en financiële problemen door het speelverbod van de gemeente Groningen op de natuurgrasvelden. Dat zegt bestuurslid en trainer Robert Groninger van de zaterdag eersteklasser.

Het speelverbod is afgekondigd omdat door de lange droge periode de velden nog te slecht zijn. Terwijl andere clubs kunnen uitwijken naar kunstgrasvelden geldt dat niet voor PKC’83 en Engelbert. Dat zijn de enige clubs die geen kunstgras hebben.

Groninger baalt er van: “Wethouder De Rook heeft het over een gelijk speelveld, maar wij kunnen in de zomer drie maanden en in de winter soms twee maanden geen gebruik maken van onze velden terwijl de clubs met kunstgras twaalf maanden hun velden kunnen gebruiken. Dat is net zoiets als je een huis huurt en er vijf maanden niet kan slapen. Doordat we niet kunnen trainen beginnen we met een achterstand aan de competitie”.

Een oplossing heeft Groninger wel: kunstgras op het hoofdveld: “We hebben van de gemeente mooie kleedkamers gekregen, maar het is toch van de zotte dat we net als Engelbert geen kunstgras hebben. We hebben wel gesprekken met de gemeente, maar die gaan meer over de inrichting van Sportpark De Kring”. Op De Kring is ook Kids United aan het spelen en trainen. Zonder kunstgras gaat dat volgens Groninger niet. “Dan trainen er tweehonderd man op en hebben we in november weer een veld dat stuk is”.

Het speel en trainverbod tot en met 14 september zorgt ook voor financiële problemen bij PKC’83. “Nu moeten we uitwijken naar Mamio of naar een zaal. Als we thuis trainen is de kantine open en dat zorgt voor omzet. Op zaterdag 8 september spelen we een bekerwedstrijd tegen HFC’15 uit Hoogkerk en dat is een derby waarbij we een volle bak verwachten. Maar nu moet die wedstrijd omgedraaid worden door het speelverbod en dat scheelt ons weer kantine-opbrengsten. We hebben al een achterstand van twee maanden met gas en licht. Ik weet niet hoe we dat moeten betalen”, aldus Groninger.

Groninger vindt ook dat het speelverbod te vroeg is afgekondigd: “Ons hoofdveld ligt er redelijk bij en het heeft het hele weekeinde geregend. Ik ga met de gemeente in gesprek en hoop hun te overtuigen om ons wat clementie te geven om er een week eerder op te mogen spelen”.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *