Virtual Reality-orkest

Deze week kan je in de Openbare Bibliotheek ervaren hoe het is om in een echt orkest te zitten. Dit kan door middel van Virtual Reality.

Je ziet dan een dirigent voor je neus, strijkers aan de zijkant en een man op de pauken achter je. Tegenwoordig gaan niet veel kinderen meer naar dit soort concerten toe. Deze installatie moet kinderen motiveren dat meer te doen, want klassieke muziek is volgens de organisatie juist leuk! Je kan op zes verschillende plekken in het orkest staan. Als je om je heen kijkt, sta je echt midden in de muzikanten. Daarnaast hebben de ontwerpers op elke positie van het orkest 6 microfoons gezet, zodat je overal waar je kijkt ook de instrumenten het duidelijkst hoort die je ziet.

De installatie staat tot 9 augustus nog in de bibliotheek. Daarna kan je op Noorderzon en op het Sounds of Music-festival nog in de Virtual Reality-wereld stappen.