Streetfishing: “Snoek telt vandaag niet mee vanwege de hitte”

De jaarlijkse streetfishing wedstrijden van hengelsportwinkel Titus Blom in de A-straat zijn gisteravond gestart. Omdat het water door de hete zomer erg warm is adviseerde de wedstrijdleiding om snoek links te laten liggen. Daarom telde deze vis niet mee en werd alleen op baars en snoekbaars gevist.

Bij deze streetfishing wedstrijden starten alle deelnemers vanuit de hengelsportwinkel aan de A straat. Er mag overal binnen de gemeentegrenzen worden gevist als het viswater maar te voet of per fiets kan worden bereikt. Op koopavond, klokslag zeven uur, gaf de eigenaar van de hengelsportwinkel Titus Franzen het startsein.

“Ik ben dik tevreden met de opkomst. Het is middenin de vakantie en ondanks dat doen zo’n 15 vissers mee. Je weet natuurlijk nooit precies wat je vangt met kunstaas maar we proberen geen snoek te vangen. Als je zo’n joekel aan de lijn hebt reageert deze vis heel explosief. Dat kost de snoek zoveel energie dat de kans groot is dat hij het niet overleeft. En dat is nooit onze bedoeling. Alle vis moet levend worden teruggezet”, vertelt Franzen vlak voordat hij de groep toespreekt en op pad stuurt.

In het reglement staat dat de lengte van elke baars moet worden vermenigvuldigd met 2, 3 en dat de lengte van elke snoekbaars moet worden vermenigvuldigd met 1,3. Snoek telt dus niet mee en zo won Bart van de Walle met 308 punten. Erwin Pieterse werd tweede met 253 punten en Fon-Tai Chan sloot de top drie af met 241 punten.

De volgende wedstrijden in een reeks van drie zijn op donderdag 16 en donderdag 30 augustus. De start is telkens om klokslag zeven uur in de A-straat. Iedere deelnemer moet uiterlijk om kwart voor tien weer binnen zijn.