Stikkende vissen gered uit vijvers in Pioenpark

wijken
Foto: Hengelsportfederatie Groningen Drenthe

De Hengelsportfederatie Groningen Drenthe (HSF), Waterschap Noorderzijlvest en de Gemeente Groningen zijn vrijdagmiddag druk bezig met het overzetten van vissen uit het Pioenpark (Oliemuldersweg) naar het Van Starkenborghkanaal. Dat gebeurt nadat er veel bezorgde telefoontjes van vissers binnenkwamen over dode en stikkende vissen.

Volgens de HSF valt vissterfte bij de vijver mee. Een aantal voorns en paar kleine karpers lagen dood op de oever. Tot nu toe zijn meer dan 20 karpers overgezet en zwemmen nu in het Van Starkenborghkanaal. De dode vissen worden geruimd.

Dode vis

 

Volgens Waterschap Noorderzijlvest worden de problemen veroorzaakt doordat de vijver een rioleringsoverstort is: “Omdat de vijver bij hevige regenval gebruikt wordt om rioolwater te herbergen, daalt de zuurstofconcentratie in de vijver. Daardoor kunnen de vissen moeilijker adem halen,” aldus een woordvoerster van het waterschap.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *