Stad en Ommeland: “Combinatie Herepoort struikelt van de ene overmachtssituatie in de andere”

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Raadsfractie Stad en Ommeland vraagt zich af of aannemerscombinatie Herepoort wel capabel genoeg is om het project ‘Zuidelijke Ringweg’ tot een goed einde te brengen. Dit naar aanleiding van het verzakken van diverse taluds door de regenval na langdurige droogte.

“Keer op keer wil de combinatie Herepoort ons doen geloven dat ze van overmachtssituatie naar overmachtssituatie struikelen,”zegt Amrut Sijbolts, fractievoorzitter van Stad en Ommeland. “Dit hadden de aannemers van te voren moeten zien aankomen, het is tenslotte geen verrassing dat de bodem na een lange tijd zonder regen kan verzakken. Dat gras op taluds niet groeit of afsterft boven de 25 ° is te googelen. Als er dijkbewaking is door de droogte kun je er ook wel vanuit gaan dat de warmte iets met taluds gaat doen.””

“Ik hoop van harte dat het niet zo’n drama wordt als met de Noord-Zuidlijn in Amsterdam. dit soort problemen komen voor bij alle grote projecten en daar kan je op anticiperen”, aldus Sijbolts.