Taluds zuidelijke ringweg weggespoeld, rijstrook afgesloten

De hevige regenbuien donderdagmiddag en -avond hebben er voor gezorgd dat op vier plekken het zand van de taluds langs de zuidelijke ringweg is weggespoeld. Dat meldt de incidentenwebsite 112groningen.nl.

Eén van de plekken waar dit gebeurde was bij de afrit Helpman ter hoogte van de Waterloolaan. Door de regen raakte de zandconstructie die deel uit maakt van de tijdelijke noodweg dusdanig verzadigd dat de grond veranderde in een modderstroom. Het zand liep de Waterloolaan op waar verschillende auto’s geparkeerd stonden die vast kwamen te zitten in de brij. Een bergingsbedrijf moest er aan te pas komen om de auto’s uit het zand te halen. Vergelijkbare situaties deden zich voor bij het Oude Winschoterdiep, bij de afrit Hereweg en bij de tunnel naar zwembad De Papiermolen.

Naar alle waarschijnlijkheid is de droogte de oorzaak van het wegspoelen. Normaal houdt het gras het zand op zijn plaats maar door de droogte heeft het gras sinds de aanleg van de noodweg en nu niet kunnen groeien. Om alles te herstellen zal er de hele nacht hard gewerkt worden door Combinatie Herepoort. Vanwege de werkzaamheden is één rijstrook in de richting van Drachten afgesloten. Daarnaast is de afslag Helpman op de noordelijke baan van de zuidelijke ringweg afgesloten.

Deel dit artikel: