Taluds zuidelijke ringweg weggespoeld, rijstrook afgesloten

De hevige regenbuien donderdagmiddag en -avond hebben er voor gezorgd dat op vier plekken het zand van de taluds langs de zuidelijke ringweg is weggespoeld. Dat meldt de incidentenwebsite 112groningen.nl.

Eén van de plekken waar dit gebeurde was bij de afrit Helpman ter hoogte van de Waterloolaan. Door de regen raakte de zandconstructie die deel uit maakt van de tijdelijke noodweg dusdanig verzadigd dat de grond veranderde in een modderstroom. Het zand liep de Waterloolaan op waar verschillende auto’s geparkeerd stonden die vast kwamen te zitten in de brij. Een bergingsbedrijf moest er aan te pas komen om de auto’s uit het zand te halen. Vergelijkbare situaties deden zich voor bij het Oude Winschoterdiep, bij de afrit Hereweg en bij de tunnel naar zwembad De Papiermolen.

Naar alle waarschijnlijkheid is de droogte de oorzaak van het wegspoelen. Normaal houdt het gras het zand op zijn plaats maar door de droogte heeft het gras sinds de aanleg van de noodweg en nu niet kunnen groeien. Om alles te herstellen zal er de hele nacht hard gewerkt worden door Combinatie Herepoort. Vanwege de werkzaamheden is één rijstrook in de richting van Drachten afgesloten. Daarnaast is de afslag Helpman op de noordelijke baan van de zuidelijke ringweg afgesloten.

Deel dit artikel:

 1. U bent verbaast ?
  Ik zag de hoge stijle ZAND wanden ..afgelopen weken en dacht nog ..wat een mazzel dat het zo droog is ..
  Hoe doe je dat als het vanaf het begin ( als het regent) de boel naar beneden zakt ?
  VEEL TE STIJL ..
  vragen om moeilijkheden ..geen bouwkundig inzicht ?
  Ach wie ben ik om er wat van te zeggen ;)

 2. Wat een pech…

  Ja, hier kan de bouwcombinatie niets aan doen. Als je een talud aanlegt, dan dient het gras ervoor te zorgen dat dat talud stevig blijft. Met dit weer was dat gewoon niet mogelijk.

  Hoe vervelend ook, dit is volgens mij niet verwijtbaar.

 3. Dat zand is kort geleden gestort,zelfs met goed weer had het gras nauwelijks wortel kunnen schieten.Of heeft de wonder combinatie wonder gras gezaaid.

  1. Welnee, dat talud staat er al dik een half jaar als het niet al veel langer is. Anders kan het ook helemaal niet. Zand moet inklinken voor je er een weg op kan leggen.

  2. Het talud staat er echt nog maar een paar maanden. Bij alle delen van het talud is het zand mechanisch verdicht zodat er niet op inklinken gewacht hoeft te worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *