Singel-bewoners niet blij met buitenlandse studenten in voormalig verzorgingstehuis

nieuws
Foto: GoogleMaps

Enkele bewoners van de Singels in de Stad dienen een bezwaarschrift in bij de Gemeente Groningen. Ze willen een tijdelijke omgevingsvergunning aanvechten die de huisvesting van 56 buitenlandse studenten in het voormalige verzorgingstehuis van de Rikkers-Lubbers Stichting aan de Heresingel mogelijk maakt.

“We begrijpen heel goed dat de RUG, de Hanzehogeschool en de Gemeente een groot probleem hebben gecreëerd met betrekking tot de huisvesting van de grote groep buitenlandse studenten. Maar we zijn wel zeer bezorgd over de verloedering van de monumenten en de mogelijke geluidsoverlast”, aldus Hermine Hijmans, een van de bezorgde buurtbewoners.

Het voormalige verzorgingstehuis van de Rikkers-Lubbers Stichting kwam in juli van dit jaar in handen van de Schove Groep. Het Rijksmonument uit 1890 gaat nu tijdelijk (in ieder geval de komende twee jaar, met een optie voor vijf jaar) 56 internationale studenten huisvesten.