Selwerd ligt twee weken aan zee

Twee weken lang spelen met zand en water. Dat is Selwerd aan zee dat de komende twee weken gehouden wordt. “Ik vind dit echt super leuk!”

“Het idee is vorig jaar ontstaan”, vertelt Vincent Huiting van de Speeltuincentrale Groningen. “In De Wijert werd een zandkastelenfestival gehouden en toen werd er hier in Selwerd direct gezegd ‘dat willen wij ook!’. En zo is het ontstaan.” Tijdens Selwerd aan zee wordt een gevarieerd zomerprogramma aangeboden voor jong en oud. Kinderen kunnen zandkastelen bouwen, beachvolleyballen en volgende week komen er zelfs spelers van FC Groningen en Lycurgus om clinics te geven.

“Dit is prachtig”, zegt loco-burgemeester Joost van Keulen (VVD) die de openingshandeling verzorgde. “We zien dat zulke initiatieven buurtbewoners bij elkaar brengen. Kinderen die niet bij elkaar op school zitten maar door middel van zoiets contact krijgen. En dat zelfde geldt voor hun ouders.”

Selwerd aan zee duurt nog tot en met 19 augustus en is te vinden in de speeltuin aan de Elzenlaan.