Qbuzz: ‘nog geen uitsluitsel over dubbeldekkers’

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Het onderzoek naar de Qliners, waarin drie inzittenden woensdag onwel werden, loopt nog. Het onderzoek is lastiger dan verwacht. 

Het vermoeden is dat een lekkend airco de oorzaak is, maar Qbuzz wil de zaak eerst onderzoeken. “De airco-unit wordt op dit moment uit elkaar gesleuteld”, vertelde woordvoerder Michel van der Mark donderdag. “Het duurt enkele uren om het systeem leeg te pompen. Aan het einde van de middag weten we meer.”

Meer nieuws kwam niet. “Het onderzoek loopt nog, we hebben speciaal gereedschap nodig. Een deel hebben we kunnen onderzoeken, een deel van de airco moet nog gedemonteerd worden.” Het is een tegenslag voor Qbuzz. “Het gaat veel minder snel dan verwacht.”

De bussen blijven in de remise staan totdat het onderzoek is afgerond.

Deel dit artikel: