Piet van Dijken trekt zich terug als lijstduwer PvdA

nieuws
Piet van Dijken

Piet van Dijken heeft zich teruggetrokken als lijstduwer van de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen in november. Dat is gebeurd na gesprekken met de Groningse PvdA en de leiding van OOG TV, waar Van Dijken het programma “Herestraat Helemaal” heeft.

Binnen OOG TV waren er veel bezwaren dat Van Dijken op de PvdA lijst stond. “Journalistiek en lijstduwer gaat niet echt samen”, aldus Van Dijken, die het probleem met deze combinatie in eerste instantie niet zo had gezien. “Dit is het laatste jaar dat ik “Herestraat Helemaal” maak. Er zijn nu 566 afleveringen en ik wil graag de zeshonderdste maken. Dan is de keuze niet zo moeilijk en daarom heb ik besloten het lijstduwerschap op te zeggen”.

Na zeshonderd afleveringen stopt Van Dijken definitief met Herestraat Helemaal. “Op 8 mei word ik zeventig en dat is een mooi moment om rond die tijd te stoppen”.