Opbouw Noorderzon weer begonnen

De opbouw van Noorderzon in het Noorderplantsoen is maandagmorgen weer begonnen. Het elfdaagse festival, dat in de laatste twee weken van augustus plaatsvindt, trok de afgelopen jaren meer dan honderdduizend bezoekers. Ook dit jaar kan het publiek weer rekenen op een gevarieerd programma. 

Bij woordvoerder Milou de Boer begon het vanmorgen tijdens de opbouw alweer behoorlijk te kriebelen. “Ik was hier vanmorgen al eventjes, toen we echt net waren begonnen. Dan word je eigenlijk een beetje hyper en heel enthousiast, omdat we weer los zijn met de opbouw en het volgende week zover is”, zegt de Boer.

Er wordt dit jaar voor het eerst wat extra’s georganiseerd voor mensen met een wat kleinere portemonnee. Mensen kunnen via de site van Noorderzon voor €10 een kaartje kopen. De organisatie zorgt er vervolgens voor dat deze kaartjes bij mensen terecht komen die dat zelf niet kunnen betalen. Verder is er voor mensen die niet kunnen wachten tot het écht zover is, vanaf volgende week maandag alvast wat te doen bij Academie Minerva.

Het Noorderzon festival vindt plaats van donderdag 23 augustus tot en met zondag 2 september.