‘Onopvallend stukje stad met straatfeest tot leven roepen’

nieuws
Groningen, Pelsterstraat 37; 18652

Donderdag 13 september is er voor het eerst een straatfeest in de Pelsterstraat. De organisatie droomt dat de straat een plek wordt waar spontane en geplande ontmoetingen kunnen plaatsvinden.

Ontmoeting en verbinding zijn de twee begrippen die centraal staan tijdens dit eerste straatfeest. Bewoners uit de Pelsterstraat organiseren het straatfeest samen met omringende organisaties en bedrijven.

‘Een onopvallend stukje stad, dat we met dit straatfeest tot leven roepen’, aldus Jessica Buijs, locatiemanager van ZINN locatie De Pelster en initiatiefneemster van het evenement. ‘Er blijkt behoefte aan samenwerking en verbinding in en rondom de Pelsterstraat. De inmiddels gevormde projectgroep droomt over een plek waar spontane en geplande ontmoetingen kunnen plaatsvinden tussen jong en oud. Waar zij elkaar kunnen treffen en waar ruimte is voor uitwisseling in de breedste zin van het woord.’

Op het straatfeest is een divers aanbod van activiteiten voor alle leeftijden, zoals muziek, borrels, informatiemarkt, pizza & viskar, smoothie fietsen, bingo, kids & play en kunst.

Wikipedia: ‘Tot in de zestiende eeuw stond de straat bekend als Gaddingestraat. De oudste vermelding dateert uit 1284. Gaddinge verwijst vermoedelijk naar een gelijknamig geslacht. Pelsters zijn bontwerkers.’