Online ‘dates’ eindigen in afpersing bij ING aan Hereplein

nieuws
Foto: brilliantearth.com

De politie heeft drie mannen uit Assen opgepakt omdat ze in ieder geval zeven mannen uit Groningen en Assen hebben afgeperst via een datingapp. De mannen, die dachten een date te hebben met een 18-jarige vrouw, werden onder andere bij de ING aan het Hereplein opgewacht door de drie afpersers.

Volgens politiewoordvoerster José van Gijsel werd de slachtoffers voorgehouden dat als ze niet zouden betalen, zij naar de politie zouden stappen en vertellen dat het slachtoffer met een minderjarige had afgesproken: “Dat kostte de slachtoffers soms duizend, maar soms ook vijfduizend euro. De daders waren bijzonder agressief.”

De politie vermoedt dat er nog meer slachtoffers kunnen zijn en roept hen op zich te melden. Ook getuigen die, bijvoorbeeld bij een pinautomaat, iets verdachts hebben gezien wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *