Noorderzon ook voor ouderen

nieuws

Noorderzon organiseert dit jaar de tweede editie van Stee in Plantsoen, speciaal voor ouderen.

Tijdens Stee in Plantsoen verwelkomt Noorderzon ouderen uit Stad en Ommeland op het terras van het Paviljoen in het Noorderplantsoen. Ze kunnen deelnemen aan workshops, meezingen met klassiekers, een potje bridgen of sjoelen en genieten van de festivalsfeer op Noorderzon. Stee in Plantsoen vindt plaats op dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 augustus, van twee tot vijf.

Zo kun je vloggen met Samen in Beeld TV, papieren planten maken met Rosa Everts, dichten met stadsdichter Lilian Zielstra, zeefdrukken met Anne Brouwer en Dissonnanten of schilderen met Tamara Mook. Verder kun je gezellig een potje bridgen of mahjongen met Sociëteit de Harmonie en de de dag afsluiten met liedjes van het Meezingcafé van VRIJDAG.

Noorderzon wil een inclusief festival zijn. Dat uit zich in een uitgebreid kinderprogramma, een park dat zoveel mogelijk rolstoelvriendelijk is en in bepaalde voorstellingen die ook voor doven geschikt zijn. Kwetsbare ouderen was tot vorig jaar een doelgroep die buiten het blikveld viel, daar brengt Noorderzon nu verandering in. Ook heeft Noorderzon dit jaar samen met Stichting Vier het Leven een selectie gemaakt uit het hoofdprogramma, waarbij ouderen met vrijwilligers een voorstelling kunnen bezoeken.

Meer informatie en de rest van het programma is te vinden op www.noorderzon.nl

Deel dit artikel:

  1. Kan ik OOGTV ook adressen doorspelen van ouderen, dat door het beleid van Ton Schroor inzake de WMO dagelijks in poepluiers moeten doorbrengen?

    Vlak voor de verkiezingen lijkt mij dat een uitstekend item, zodat het nog blijft hangen bij de mensen.

    Of komt jullie subsidie daarmee in gevaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *