Maandag drukste dag van het jaar op Groningen Airport Eelde

Met naar verwachting zo’n 1500 passagiers die van en naar Groningen Airport Eelde reizen, is maandag 6 augustus de drukste dag van het jaar voor de luchthaven. In totaal maken tijdens de zomermaanden zo’n 90.000 passagiers gebruik van de luchthaven.

Er gaan deze maandag drie vluchten naar Londen, twee naar Kopenhagen en één naar München, Kreta, Antalya, Ibiza en Faro. Volgens Onno de Jong, airport manager op Groningen Airport Eelde, gaan de passagiers weinig merken van de drukte. “We zijn goed voorbereid en zoals altijd zijn de wachttijden minimaal. Extra vroeg vertrekken is bijvoorbeeld niet nodig. Dat is het voordeel voor de passagier van een kleiner vliegveld: tijdwinst en comfort.”

Ondanks de drukte geeft de luchthaven aan meer passagiers en meer vluchten goed aan te kunnen en zelfs graag te verwelkomen. De ambitie is om de komende jaren naar 400.000 passagiers te groeien.