KEI at the Beach: alg in het water en alg in je cocktail

De KEI-week viert dit deze week zijn vijftigjarig bestaan en daarom organiseerde het KEI-bestuur een lustrumfestival aan het water. Maar ook met temperaturen oplopend tot 24 graden zit een verfrissende duik er niet in, want er is blauwalg geconstateerd in de Kardingerplas.

Het KEI-bestuur zet strandwachten en borden in om de aankomende studenten te waarschuwen niet het water in te gaan. Bezoekers die toch de sprong willen wagen riskeren vervelende klachten als hoofdpijn, huiduitslag, braken en diarree, en dat wil het KEI-bestuur voorkomen.

Tijdens KEI at the Beach kunnen de aankomende studenten en stadjers genieten van livemuziek en sportieve activiteiten. De KEI-week hecht daarnaast extra veel waarde aan het thema duurzaamheid tijdens zijn gouden jubileum. Op het strandfestival is dan ook een ‘Green Corner’ ingericht, waar je onder andere cocktails kunt drinken met als hoofdbestanddeel algen. Brakke studenten ‘doneren’ daar hun CO2 in ruil voor zo’n algencocktail. En dan niet het blauwalg uit de Kardingerplas.