GSb: “woonboot onbetaalbaar voor internationale studenten”

De Groninger Studentenbond (GSb) roept de onderwijsinstellingen op om iets te doen aan de prijzen voor de tijdelijke woonruimte voor internationale studenten. De Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool bieden vanaf maandag internationale studenten slaapplekken aan in een hotelboot en tenten.

De studenten zijn €87,50 per week kwijt voor een slaapplek in een tent en meer dan €1500,- voor de eerste vijf weken op de hotelboot. “Als we nu lezen dat er alleen een gemeenschappelijke douche en een gemeenschappelijke kleedruimte is, valt daar niet mee te rijmen dat studenten hiervoor €87,50 per week moeten betalen.”, aldus de bond.

Het bedrag van de boot is inclusief ontbijt, lunch en avondeten. Volgens voorzitter Sjoerd Kalisvaart van de GSb is desalniettemin de hotelboot onbetaalbaar voor studenten. De GSb roept de onderwijsinstellingen op om de prijzen fiks te verlagen en de tenten zelfs gratis te maken.

Deel dit artikel:

  1. misschien verder kijken dan je neus lang is, Hoogezand heeft 4 treinstations en genoeg leegstand. Maar ja iedereen wil een kamer binnen de grachten. Dus treiste verhalen als op straat, in een tent of woekerprijzen gaan er bij mij niet in.

  2. Klagers hebben geen nood, je hoort de studenten toch ook niet klagen over de hoogte van de bierprijs?. Misschien minder opstap gaan, meer werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *