Hightech straatkranten verkopen in Stad

Het is een opvallend gezicht. Het betalen van straatkrant De Riepe door middel van een pintransactie. Sinds kort behoord het tot de mogelijkheden.

“Vrienden brachten mij op het idee”, vertelt Willem Stuivenberg die al jarenlang zijn krantjes verkoopt bij een supermarkt aan de Oosterhamriklaan. “En ik ben er ontzettend blij mee omdat het mijn werk veel veiliger maakt. Ik hoef nu niet meer met een zak vol geld over straat te lopen.” Het principe is simpel. Het pinapparaat is via een bluetooth-verbinding gekoppeld aan de telefoon van Willem waarmee de transacties afgehandeld worden.

Volgens Willem is hij de eerste straatkrantverkoper met pin-mogelijkheid in de stad en mogelijk zelfs in heel Nederland. De Riepe laat weten enthousiast te zijn en overweegt om andere verkopers ook uit te rusten met zo’n apparaat.

Deel dit artikel: