Geen Vlaamse frieten vanwege extreme hitte

nieuws
Foto: Milano Waterloo

De Belg Waterloo blijft dinsdag op beide markten gesloten. Oorzaak zijn de hoge temperaturen. Dat is maandagavond bekendgemaakt.

“U bent het niet van ons gewend, maar vanwege de extreme temperatuur zijn wij genoodzaakt om morgen op beide markten dicht te blijven”, schrijven de Waterloo’ op hun Facebookpagina. In de stad wordt er dinsdag een temperatuur van 35 graden verwacht. In de verkoopkramen wordt het boven het frituurvet nog vele malen warmer waardoor er niet veilig gewerkt kan worden. Het is deze zomer niet de eerste keer dat de kramen gesloten blijven. Bij de vorige hittegolf in juli werd er ook geen frites verkocht.

Woensdag verwachten de Waterloo’ weer gewoon friet te verkopen. De kramen staan dan op de Reitdiephaven en op de Vismarkt.