DAG: RUG stak publiek geld in Chinese Campus

Ondanks een verbod van toenmalig minister Jet Bussemaker heeft de Rijkuniversiteit Groningen miljoenen euro’s besteed aan het Yantai project in China. De RUG mocht alleen privaat geld voor het project gebruiken.

Dat meldt de Democratische Academie Groningen. Jasper Been van de DAG deed ruim een jaar lang onderzoek naar het Yantai project. Middels verkoop van een onderdeel van de RUG aan een houdstermaatschappij maakte de RUG van publiek geld privaat geld. Ook werden gemaakte uren niet correct geregistreerd, die uren werden betaald met publiek geld. Volgens DAG  stak RUG in totaal 2,8 miljoen euro in het Yantai-project.

De universiteit wilde in Yantai in China een campus oprichten. Daar zouden uiteindelijk tienduizend studenten universitair onderwijs krijgen. Het plan liep uiteindelijk stuk op de Universiteitsraad, die het plan in februari verwierp.

.

 

 

Deel dit artikel: