Brandweer Ten Boer assisteert bij grote heidebrand

112
Foto: twitter.com/thomvdveldt

De brandweer van Ten Boer is dinsdagmiddag opgeroepen om te assisteren bij een grote heidebrand bij Wateren in Drenthe. Het korps van Ten Boer maakt onderdeel uit van een derde peloton dat helpt bij de brandbestrijding.

De brand werd rond 13.20 uur gemeld. Bij aankomst van de blusgroepen van Appelscha en Vledder bleek er een groot stuk heide op het Doldersummerveld in brand te staan. Vanwege de droogte en de harde wind grepen de vlammen razendsnel om zich heen. Bij de bestrijding zijn diverse bluswagens en waterwagens uit Drenthe ingezet. Vanwege de brand zijn diverse campings in de buurt ontruimd.

De brandweer van Ten Boer maakt samen met de blusgroepen van Harkstede, Bedum en Hoogezand onderdeel uit van een derde peloton. Een peloton bestaat altijd uit vier bluswagens en een dompelpomp.