Beno Hofman speelt Plopatou tijdens Noorderzon

nieuws

Stadshistoricus Beno Hofman speelt de kunstenaar Plopatou tijdens een mini-voorstelling op het Noorderzon Festival.

Plopatou, die een jaar geleden overleed, was in de jaren zestig en zeventig qua kleurrijke verschijning en provo-acties een bekende Groninger. Hofman kruipt tijdens de mini-voorstelling in de huid van Plopatou, wiens ware naam Berthil Cornelis Iwan Pauw van Hanswijck de Jonge was. De toeschouwer krijgt een beeld van wie hij was en hoe zijn leven eruit zag.

De voorstelling is te zien van 27 t/m 31 augustus, om 19.00 en 20.00 uur, in kringloopwinkel Mamamini aan de Noorderbinnensingel, waar Plopatou de laatste jaren van zijn leven vaak te zien was. De muzikale begeleiding is van Froukje Wijbenga (accordeon) en Kirsten Otten (viool).

Deel dit artikel: