Arriva met Limburgse treinen naar De Reuzen

nieuws

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus zijn in Leeuwarden De Reuzen te bewonderen, het vermoedelijke hoogtepunt van de Culturele Hoofdstad activiteiten en de reden waarom Noorderzon dit jaar een week later plaatsvindt. Arriva pakt groots uit en haalt zelfs treinen uit Limburg.

De binnenstad wordt afgesloten voor verkeer. Arriva zet alles in het werk zodat de vele bezoekers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer kunnen reizen. Zo rijden er meer treinen per uur dan in een normaal weekend en zijn ze zo lang mogelijk om het maximale aantal passagiers te kunnen vervoeren. Daarnaast zet Arriva extra bussen in. Bezoekers die met de auto naar Leeuwarden komen en parkeren op één van de drie speciale parkeerlocaties, kunnen met pendelbussen van Arriva naar de binnenstad reizen.

Om het maximale te kunnen bieden heeft Arriva speciaal voor dit evenement vier treinen uit Limburg naar het Noorden gehaald. Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur van Arriva Nederland: “Dat is uniek. Een trein uit de ene regio is niet zomaar van de een op de andere dag in een andere regio in te zetten. Daar is flink wat voorbereiding voor nodig. Denk alleen al aan de route die de treinen moeten afleggen. Wat ook meespeelt is dat ze maandag de treinen in Limburg weer nodig hebben. Zondagnacht, als iedereen aan het nagenieten is van het evenement, is bij ons een heel team bezig om die treinen weer naar Limburg te brengen.”