A-brug weer open: “Het is nog niet helemaal af maar nu is het al fraai”

nieuws
Foto's: Erick Bakker

De A-brug, een stuk Brugstraat en een gedeelte van de Astraat zijn weer toegankelijk voor fietsers en wandelaars. En dat zonder langs hekken en versperringen te moeten manoeuvreren.

Kapper Rob van kapsalon Shampoo staat samen met een vriend te kijken. Hij weet meer over de renovatie van de brug en de straat: “Het is echt prachtig geworden. Wist je dat de grijze stenen helemaal uit China komen en daar op maat zijn gezaagd? Alleen op dat stukje links naast de brug liggen nu nog van die gele steentjes. Dat wordt straks een terras met van dat fraaie grijze natuursteen. Dan is het helemaal af”.

Naar verluid heeft machinefabriek Rusthoven het loopgedeelte op de A-brug onder handen genomen. Aan beide kanten is meer loopruimte dan voorheen. Maar dat kon kapper Rob niet bevestigen.

 

Deel dit artikel:

  1. Eindelijk. Kom er normaal dagelijks twee keer langs. Ben er onderhand wel klaar mee. Het afgelopen jaar heb ik misschien twee weken ongehinderd er langs kunnen fietsen. Eerst de Westerhaven en de A-weg, Toen de A-straat en de Brugstraat en de brug. Straks nog A-kerkhof en dan mag ik nog de hele tijd hetzelfde meemaken bij de St Janstraat. Het wordt wel een stuk mooier. Alleen ik weet niet of ik pech had, maar die geweldig mooie grijze stenen ging ik afgelopen weer bijna op onderuit. Die zijn volgens mij nog een stuk gladder dan die gele steentjes ooit waren. Hopelijk komt het omdat er nog wat zand op lag.

    Maar verder klaag ik daar niet over, ben allang blij dat er eens iets anders dan die lelijke gele (en na een paar weken donkergrijze met tal van kleuren van de regenboog aan vlekken erop) steentjes.

    Voordeel van deze ellende is dat ik nu maar vaak door de Muurstraat fiets en dat is een verademing. Niet alleen wordt het daar erg prettig door alle panden die opgeknapt worden, daar ligt ook eindelijk een mooie bestrating. Die panden daar komen ook zoveel mooier uit dan wanneer die gele shit er voor zou liggen.

  2. Fijn! Nu graag die kloterige kromgetrokken planken op de Museumbrug aanpakken waar je continue je nek over breekt.

    Ligt er al bijna een half jaar zo bij. Maar blijkbaar moet er eerst daadwerkelijk een geval van zwaar letsel zijn waarvoor de gemeente aansprakelijk wordt gesteld, voordat de verantwoordelijke ambtenaren in beweging komen. Of weet de gemeente nog van niets? Doet de gemeente niet aan kwaliteitscontrole van opgeleverd werk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *