Ezel Lodewijk brengt brief naar Den Oudsten

Utrechtse theatermaker Tjerk Ridder en zijn trouwe metgezel ezel Lodewijk zijn donderdag na een lange tocht aangekomen in Groningen. Daarmee is het einde bereikt van zijn reis langs het Martinuspad, van de Eiffeltoren naar de Martinitoren. Met een crowdfundingsactie haalt hij geld op voor initiatieven die hij onderweg is tegengekomen. 

De teller van de crowdfundingsactie staat nu op 1075 euro en de helft van dat bedrag zal hij op symbolische wijze delen met de door hem uitgekozen initiatieven, net als sint Maarten zijn mantel deelde. Naast de crowdfundingsactie maakt Tjerk ook een theatershow waarin hij met een publiek beelden, muziek en verhalen deelt over zijn reis. De theatervoorstelling debuteert op het Noorderzon Festival en wordt geopend door burgemeester Peter den Oudsten.

Tijdens tussenstops in Utrecht en Leeuwarden hebben Tjerk en Lodewijk brieven gekregen van de burgemeesters met daarin een speciale boodschap voor de burgemeester van Groningen. Peter den Oudsten zal deze boodschap vanavond voordragen op het Noorderzon festival, maar de kreeg de brief vanmiddag alvast persoonlijk overhandigd door Lodewijk.

De theatervoorstelling Bonne Route is van 23 augustus tot en met 27 augustus te zien tijdens het Noorderzon Festival. Voor wie op vakantie is en toch graag de voorstelling wil zien: Tjerk Ridder zal nog het hele jaar in verschillende theaters zijn verhalen over de reis delen.

Wil je meer weten over de reis van Tjerk en Lodewijk? Kijk dan op: www.tjerkridder.com of op zijn YouTubekanaal