Zernike verslikt zich in Stephen Hawking

nieuws
Foto: Danny Bolhuis

Op de Kadijk in Zernike staan op diverse gebouwen teksten en afbeeldingen. Ook een tekst van de misschien wel grootste wetenschapper ooit,  Stephen Hawking. Beetje lullig als je dan zijn naam verkeerd schrijft.

‘Quiet people have the loudest minds’ is een bekende quote van Stephen Hawking. En niet van Stephan Hawking. Het is maar één letter verschil, maar  wetenschappelijk gezien kan zoiets grote gevolgen hebben.

Het bord op het nog in aanbouw zijnde pand is ondertussen verwijderd.

 

 

 

Deel dit artikel:

  1. Het is een teken van deze tijd. Een chronisch gebrek aan aandacht voor details. Maar zoals altijd, “wie het kleine niet eert is het grote niet weerd” en “the devil is in the details” Het strooien met quotes van bekende mensen vind ik trouwens ook onzinnig. Waarheden dienen op zich zelf te staan en geen autoriteit van een beroemd persoon nodig te hebben. Vaak blijkt ook dat ze het helemaal niet gezegd hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *