Volgend jaar meer bussen in Stad

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Qbuzz gaat vanaf 2019 meer bussen inzetten op drukke routes.

Doordat scholieren Q-link 3 Leek – Lewenborg ook buiten de spitsuren steeds meer gebruiken, worden van 9 tot 10, maar ook van 18 tot 19 uur ritten toegevoegd. Q-link 5 van Annen naar Groningen krijgt extra ritten tussen 9 en 10 uur. Ook op een aantal Qliners wordt de dienstregeling uitgebreid: Qliner 309 Assen – Groningen gaat ook in het weekend van ’s morgens vroeg tot middernacht rijden. De nacht-Qliner 300 Emmen – Groningen gaat nog een uurtje langer door met rijden, de laatste bus gaat nu om 01:00 uur vertrekken.

Er komt ook een nieuwe verbinding, die gaan rechtstreeks tussen P+R Kardinge/UMCG en Martini Ziekenhuis/Groningen Zuid. De Zernike lijnen uit Assen en Stadskanaal blijven rijden, ‘mede dankzij een financiële bijdrage vanuit Groningen’ schrijft het Ovbureau.

Een volledig overzicht van de goedgekeurde wijzigingen is hier te bekijken. De wijzigingen gaan in op zondag 9 december 2018.

Deel dit artikel: