Veiligheidsregio: “let op ouderen”, Oosterparkers: “Vooral niet druk maken”

De Veiligheidsregio Groningen roept op om met de hitte van nu vooral te letten op ouderen. Ook wijzen ze op de grotere kans op natuurbranden. In de Nachtegaalstraat in het Oosterpark maken ze zich niet druk en is het vooral genieten geblazen.

“Niet in de zon gaan, binnen blijven, rustig zijn en geen inspanning leveren plus veel drinken”, dat zijn een aantal van de adviezen die Roelf Knoop van de Veiligheidsregio Groningen heeft voor met name oudere mensen. De organisatie is de spin in het web bij calamiteiten maar ook bij het hitteplan dat nu geldt. Ze hebben onder andere contact met het RIVM, Waterbedrijf Groningen, waterschappen en de GGD Groningen. “De mensen hoeven zich nog geen zorgen te maken, dat valt nog wel mee. Maar je ziet dat het ongemak gaat toenemen en dat is niet fijn”, besluit Knoop.

Auk Huisman en Luppie Kievits in de Nachtegaalstraat weten precies hoe ze om moeten gaan met de hitte deze dagen: ” Eem voetjes in een bakkie woater hè”, zegt de eerste waarop Luppie besluit: “Hartstikke lekker want ik ken er goed tegen”.