Stadse brandweer assisteert bij grote brand in provincie

De Stadse brandweer assisteert zaterdag met verschillende voertuigen bij een grote brand in Zijldijk. Bij deze brand staat een boerderij in lichterlaaie.

De brand werd rond 10.30 uur gemeld. “We hebben direct opgeschaald naar grote brand”, vertelt brandweerwoordvoerder Matthijs Noordhoff. “In de eerste meldingen werd duidelijk dat de boerderij al volledig in lichterlaaie stond.” De Stadse brandweer assisteert haar collega’s in de gemeente Loppersum met verschillende voertuigen. Zo is het watertransport met een dompelpomp vanaf de Sontweg uitgerukt, maar ook een ademluchtcontainer en een schuimblusvoertuig springen bij. “Dit schuimblusvoertuig zetten we in omdat we te maken hebben met een aantal kleine brandjes in naastgelegen gemaaide graanvelden.”

Bij de brand komt veel rook vrij die tot in de wijde omgeving te zien is.

Deel dit artikel: