SP: Veiligheid balkons beter controleren

nieuws
Foto: Hiddo Zuiderweg

Het stadsbestuur moet woningcorporaties opdragen alle uithangende balkons regelmatig te controleren op kwaliteit, bestendigheid en veiligheid. Dat vindt de fractie van de SP, naar aanleiding van het afbreken van een balkon aan de West-Indischekade.

De SP heeft de afgelopen jaren samen met huurders van het complex via acties gezorgd voor woningverbetering. Er kwam toen dubbelglas, CV, isolatie en betere ventilatie. Woningcorporatie Lefier moet ook de veiligheid van de balkons garanderen. Volgens de SP hebben diverse huurders gemeld dat hun balkons niet veilig waren, maar heeft Lefier vervolgens geen actie ondernomen.

Er zijn ook problemen met onveilige balkons van huurwoningen van De Huismeesters, onder meer in De Hoogte, Hoogkerk, De Wijert en Oosterhoogebrug. De SP wil dat het stadsbestuur er bij de corporaties op aandringt dat de balkons langdurig versterkt worden.