Rechtgezet beeld ook nog wit

nieuws

Een beeld in het Stadspark uit 1984 dat sindsdien scheef wegzakte, overgroeid werd door rododendrons en lange tijd in de vergetelheid raakte, ziet er met een nieuwe verflaag weer uit zoals het ooit bedoeld was.

De rododendrons werden in de loop van de tijd vervangen door nieuwe aanplant, waardoor het kleurloze scheve betonbeeld in al zijn weggezaktheid weer jarenlang zichtbaar was. Vorige herfst werd het scheve beeld onverwacht rechtgezet. Het betonnen werk is deze maand ook nog wit geschilderd. Niemand die nog wist dat het er eigenlijk zo hoorde uit te zien. Helaas is het ook al weer een beetje vervuild.

Verschoven kubusdelen heet het beeld dat in 1984 onderdeel was van de tentoonstelling Zomerbeelden ’84 in het Stadspark. Van de kunstenaar Jurrie Roossien zijn geen andere werken bekend.

Scheef beeld weer rechtgezet

Deel dit artikel: