Radioclash mondt uit in duet op ruim 200 kilometer afstand

De radioclash ‘Sound of Haarlem vs. Het Geluid van Groningen’ van lokale omroep Haarlem105 en OOG Radio is uitgemond in een erg bijzonder duet. “Wij werden er stil van.”

Het radioduel ontstond afgelopen februari. Programmamakers Henri Haan en Daan Olthoff van het programma Daan&Haan van OOG zochten contact met hun collega’s Rick Uilenbroek en Tim Kiel die het programma Sound Of Haarlem op Haarlem105 presenteren. In dit contact ontstond het idee om elkaar wekelijks door middel van live-schakelingen uit te dagen met muziek uit eigen stad. De ene week werd de uitdaging door Haarlem bedacht, de andere week door Groningen. Afgelopen week was de grote finale.

“Blij en verrast”
In de finale werd er een duet gespeeld waarbij de Haarlemse singer-songwriter Markus Mann in de Noord-Hollandse studio stond en de Groningse zangeres Dilana Smith in de radiostudio van OOG aanwezig was. Samen zongen zij het lied Redemption Song van Bob Marley. (Zie filmpje hierboven) “We zijn ontzettend blij en verrast van het resultaat dat dit radio-item heeft opgeleverd aan pareltjes”, vertelt een enthousiaste Henri Haan. “De rubriek heeft laten zien dat er ontzettend veel muzikaal talent in beide steden zit. Inbreken in elkaars uitzendingen is al uniek, maar dat de finale uitmondt in zo’n prachtig en bijzonder duet hadden wij niet verwacht en maakt ons wel heel erg stil.”

Het radioprogramma Daan&Haan wordt iedere donderdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur uitgezonden op OOG Radio.