Qbuzz blijft busvervoer in Groningen en Drenthe verzorgen

nieuws
Foto Andor Heij

Qbuzz gaat ook vanaf eind 2019 tot eind 2029 het busstreekvervoer in de provincies Groningen en Drenthe uitvoeren. Dat is donderdagmiddag in Assen bekend gemaakt. Qbuzz rijdt al sinds 2009 in Groningen en Drenthe.

Er waren met Arriva en Connexxion nog twee gegadigden om het busvervoer in beide provincies te verzorgen. Qbuzz kwam uiteindelijk met de beste aanbieding. “De biedingen lagen erg dicht bij elkaar en waren allemaal van zeer hoge kwaliteit. De andere twee vervoerders scoorden allebei een ruime acht, maar Qbuzz kreeg van ons een negen,” aldus Fleur Gräper-Van Koolwijk, voorzitter van het OV-Bureau Groningen-Drenthe. Vanzelfsprekend was ook Qbuzz-directeur Gerrit Spijksma blij met de nieuwe concessie: “We zijn een relatief jong bedrijf en dit is de eerste keer dat een van onze concessies verlengd is.”

Een van de eisen van het OV-Bureau was dat de bussen zo milieuvriendelijk mogelijk rijden, dus zonder uitlaatgassen. Ook degene die de goedkoopste aanbieding deed speelde een rol. Daarnaast kwam Qbuzz ook met goede reisinformatie voor de passagiers.

Op het provinciehuis in Assen werd bekend gemaakt dat Qbuzz op de noordelijke buslijnen blijft rijden tot en met 2019.
VLNR: Paul de Rook (Wethouder Verkeer Gemeente Groninge, Fleur Gräper – Van Koolwijk (Gedeputeerde Provincie Groningen), Gerrit Spijksma (Algemeen Directeur Qbuzz) en Henk Breink (Gedeputeerde Provincie Drenthe)
Deel dit artikel:

    1. Deze huidige bus vervoerder doet/voldoet uitstekend en het is een pluim waard dat Qbuzz deze concessie heeft verworven. Natuurlijk heeft ook het geld met deze ontwikkelingen te maken. Men moet zich realiseren en vooral de politiek op landelijk en provincie/gemeentelijk niveau dat het bus vervoer een maatschappelijk nut heeft. Die status is van eminent belang en vooral naar de toekomst. Niet alleen E-bussen, maar de auto terug dringen in de steden.
      Van harte dat Qbuzz deze concessie heeft gewonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *