Met ezel van Parijs naar stad over Martinus-pad

nieuws

Theatermaker Tjerk Ridder wandelt met een ezel van Parijs naar Groningen op een nieuwe Europese culturele route, het Martinus-pad.

Tjerk Ridder is Utrechts theatermaker, muzikant en schrijver. Maar tegelijk: reiziger, verteller en inspirator. Samen met zijn ezeltje Lodewijk loopt Tjerk de nieuwe Europese culturele route, het Martinus-pad, van Parijs via Utrecht naar Groningen. Geïnspireerd door Martinus van Tours, ofwel Sint Maarten ervaart hij wat het is om lopend, open en kwetsbaar, onderweg te gaan en afhankelijk te zijn van anderen. Spontaan ontmoet hij allerlei mensen én zichzelf.

Hij maakt er onderweg een voorstelling van die op Noorderzon te zien zal zijn. Inmiddels zijn ezel en Tjerk al in Friesland beland.

Deel dit artikel: