Meerwegbrug bij Haren maand gestremd

nieuws

De Meerwegbrug tussen de A28 en de Meerweg bij Haren is van 3 augustus tot 3 september gestremd.

De brug wordt gerenoveerd en de oversteek voor fietsers wordt opnieuw ingericht om deze geschikt te maken voor de snelle fietsroute tussen Groningen en Assen. Ook krijgt de Meerweg ter hoogte van de Paalkoepel nieuw asfalt. Tijdens de werkzaamheden wordt het autoverkeer omgeleid via Groningen en De Punt. Voor fietsers en voetgangers wordt een noodbrug geplaatst.

De Meerwegbrug wordt grondig gerenoveerd. De elektrotechnische installatie van de brug wordt vervangen om deze geschikt te maken voor bediening op afstand. Verder krijgt de brug een nieuwe verflaag en vindt onderhoud plaats aan de aandrijving. Ook moeten bepaalde onderdelen van het brugdek vervangen worden. Voor de uitvoering van de werkzaamheden moet het brugdek eruit gehesen worden en is de brug gestremd voor het wegverkeer.

De werkzaamheden bij de Meerweg en de Meerwegbrug vinden in de zomervakantie plaats om de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *