Groningse kaatsters winnen eerste prijs in Mantgum

sport
Foto: KNKB Media

Kaatsvereniging De Sterke Earm uit Groningen is zaterdag winnaar geworden van de vijftiende editie van de Jong Famme Partij in Mantgum.

Aan de kaatswedstrijd deden twintig teams mee, waarbij Groningen vertegenwoordigd werd door de kaatsters Anne Monfils, Hiske Zeinstra en Marrit Zeinstra. In de finale namen zij het op tegen Ried dat aantrad met Joanne Elise Broeders, Ineke van der Ploeg en Trea van der Ploeg. Dankzij een misser van Ineke van der Ploeg, die de bal buiten de touwen bracht, wist Groningen de wedstrijd te winnen met 5 – 3 en 6 – 0. Voor Monfils was de winst bijzonder. “Ik heb in mijn carrière nog nooit een afdelingswedstrijd gewonnen. Dat dit nu hier gebeurt op de Jong Famme Partij is een verrassing, hoewel we van tevoren wisten dat er vandaag wel een mogelijkheid lag. Alleen het lot was ons niet goed gezind. We moesten het opnemen tegen goede en kwalitatieve teams als Wommels, Berltsum en Sexbierum, maar het ging heel goed. Ik ben erg blij!”

De derde prijs ging naar de dorpencombinatie Sexbierum/Pietersbierum. Anna Ennema, Fiera de Vries en Hendrike van der Schoot verloren in de halve finale van Groningen met 5 – 2 en 6 – 2.